Αστρική αγάπη

Αστρική αγάπη

 

Δεν υποστηρίζω πως για τον καθένα από εμάς υπάρχει ένα και μοναδικό έτερον ήμισυ. Όχι. Στη ζωή μας θα χαζοερωτευτούμε και θα σοβαροερωτευτούμε πολλές φορές. Είναι όμως κάποιοι έρωτες, που καταλαβαίνεις σχεδόν αμέσως πως δεν έχουν καμία σχέση με όσα έχεις ζήσει ως τώρα. Είναι κάποιοι έρωτες που ανεβάζουν τόσο πολύ τον πήχη και δυσκολεύεσαι αρκετά στη συνέχεια της ζωής σου να συμβιβαστείς με οτιδήποτε λιγότερο.

Η χαρά, η λαχτάρα, το καρδιοχτύπι… η ονειροπόληση… τα χάδια, τα αγγίγματα, τα φιλιά, οι ηδονές, οι μυρωδιές, οι ματιές… ο χρόνος που παγώνει… οι αισθήσεις που έχουν ενεργοποιηθεί όλες και λειτουργούν στο έπακρο. Όλα σημάδια πως έχεις ζήσει κι εσύ έναν τέτοιον έρωτα.

Αν έχεις νιώσει τα παραπάνω, τότε έχεις βιώσει μια δυνατή εμπειρία, αυτήν της αστρικής αγάπης.

Δεν αναφέρομαι, φυσικά, σε αστρολογικά προξενιά και ταιριαστά ζώδια.

Μιλώ γι’ αυτό το περιβόητο bigbangπου νιώθεις να πραγματοποιείται στο σώμα σου. Μια μεγάλη έκρηξη σε σπάει σε χιλιάδες κομμάτια. Η καρδιά κηρύττει την αυτονομία της. Το μυαλό λιποτακτεί από το στρατό της λογικής και της πραγματικότητας. Ακολουθεί κι αυτό το δρόμο της καρδιάς και των αισθήσεων. Τα χέρια σου έχουν αποκτήσει πια προεκτάσεις, τα χέρια κάποιου άλλου. Αναπνέεις τον αέρα που εκπνέει. Τα γεννητικά σας όργανα δεν ξεχωρίζουν καν. Τα δυο σώματα, μέσα στην έκρηξη, ενώνονται και γίνονται ένα. Ένα άπειρο σύμπαν.

Αγαπώ τη θεωρία που υποστηρίζει πως είμαστε όλοι φτιαγμένοι από αστερόσκονη. Ο αστροφυσικός Κάρελ Σρίβερ και η σύζυγός του, Αιρις Σρίβερ, καθηγήτρια παθολογίας, εξήγησαν πώς τα πάντα στο σώμα μας σχετίζονται με κοσμικές εκρήξεις που έγιναν πριν από δισεκατομμύρια χρόνια:

 «Ό,τι βρίσκεται στο σύμπαν και τη Γη αποτελείται από αστερόσκονη, η οποία βρίσκεται παντού γύρω και μέσα μας. Μας συνδέει άμεσα με το σύμπαν και ανοικοδομεί το σώμα μας ξανά και ξανά κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Το σώμα μας είναι κατασκευασμένο από τα υπολείμματα των άστρων και τις τεράστιες εκρήξεις στους γαλαξίες. Όλο το υλικό στο σώμα μας προέρχεται από την εν λόγω υπολειπόμενη αστερόσκονη, που βρίσκεται επίσης στα φυτά και στα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε κάθε μέρα. […]Και αυτές οι αστρικές εκρήξεις συνεχίζονται. Έχουμε μέσα μας πράγματα τόσο παλιά όσο και το σύμπαν και άλλα που δημιουργήθηκαν μόλις εκατό χρόνια πριν. Και όλα αυτά αναμειγνύονται στο σώμα μας.»

Όταν λοιπόν δυο άνθρωποι, δυο εκπληκτικά όντα, δυο αληθινά αστέρια, ενώνονται… η έκρηξη είναι αναπόφευκτη.

 

* Το κείμενο συνοδεύεται από το τραγούδι Αστρική Αγάπη της Ματούλας Ζαμάνη.


Σχολιάστε